blank image1 blank image 2
logo

HOME

flag usa To the ENGLISH website
flag nl Naar NEDERLANDSE website
contact Contact me

flag usa YOUR HISTIO STORY

I am looking for similarities
in all individual cases of
Histiocytic diseases.
I wonder if we all tell our
stories we might come up
with some commonality
between the specific
situations in which all of
our pets got this disease.
So please email me the
details and I'll put your
pets story on Shelley's
Histio Website


flag nl UW HISTIO VERHAAL

Ik ben op zoek naar
overeenkomsten in alle
individuele gevallen van
Histiocytose.
Ik hoop dat wanneer wij
onze Histio verhalen
vertellen, wij overeen-
komsten ontdekken over
de manier waarop onze
huisdieren deze ziekte
hebben opgelopen.
Stuur mij de details en
ik zal het verhaal van uw
huisdier op de Histio
website van Shelley zetten.

flag usa WARNING !

These stories are all
different. Individual
symptoms, situations
and circumstances
may vary and response to
therapy is not always the
same.
- Disclaimer -


flag nl WAARSCHUWING !

Deze verhalen zijn allemaal
verschillend. Individuele
symptomen, situaties en
omstandigheden kunnen
verschillen en de reactie
op therapie is niet altijd
hetzelfde.
- Disclaimer -



Valid XHTML 1.0 Transitional

Valid CSS!

HISTIOCYTOSIS IN
OTHER LANGUAGES

German - Hund
Maligner Histiozytose
French - Chien
l'Histiocytose Maligne
Italian - Canis
Maligni Histiocytosis
Spanish - Perros
Histiocitosis Maligna
Dutch - Hond
Maligne Histiocytose

HOME

usa flag To ENGLISH website
nl flag Naar NEDERLANDSE website
contact Contact me

Baco

Baco van de hoge Veluwe

Maligne Histiocytose

Berner Sennen Hond
Reu
2 april 2002 - 23 juli 2010
baco
leash

Begin juli 2010 – Baco eet minder en loopt veel te hijgen, maar gezien de tropische temperaturen geven we de schuld aan de warmte. Want verder is het nog een even blije, vrolijke hond. Wel heeft hij minder energie met lopen maar ook dat kan door de warmte komen. Tenslotte hebben we zelf ook weinig trek, zweten veel en hebben weinig fut.

baco12 juli 2010 – de tropische warmte is weg en nog blijft Baco veel hijgen en weinig eten. Misschien dat de warmte nog in zijn lichaam zit en hij nog moet acclimatiseren denken we. Want onze stoere Baco blijft gewoon de boodschappen tillen, zwemmen in baggersloten, springt levendig de auto in en hangt heerlijk met z’n hoofd door het open autoraampje. Toch nog maar een paar daagjes aankijken.

15 juli 2010 – het wordt nu toch wel zorgwekkend want Baco wil tijdens het lopen z’n belonings frolicjes niet meer, geen brood en zelfs geen plakje kaas. Het hijgen lijkt ook erger te worden, zelf ’s nachts als ik stiekem bij hem ga kijken als hij slaapt, is zijn ademhaling 2 x zo snel.

16 juli 2010 – afspraak bij de dierenkliniek en alles uitgelegd. Baco op de weegschaal gezet en tot onze grote ontzetting was hij in bijna 3 maanden tijd 6 kilo afgevallen. Toevallig had Baco vanochtend ook diarree (oranje) en dat ook gezegd. Ze hebben Baco onderzocht maar konden niet echt een oorzaak vinden. Wel waren z’n lymfeklieren ietsje vergroot. Ze hebben zijn bloed onderzocht en daar kwam wel naar voren dat zijn witte bloedplaatjes erg laag waren. Misschien was het een infectie en ze konden wel iets tegen de de diarree geven. Diverse keren aangekaart dat het dat niet kon zijn omdat het vandaag de eerste keer was en dat ook niet klopte met het constante hijgen en het afvallen. Besloten om het 2 daagjes aan te kijken.

19 juli 2010 – weer naar de dierenkliniek want we vertrouwen het absoluut niet. Het hele weekend heeft hij constant lopen hijgen en geen brokken gegeten, alleen wat worst en vlees. Zijn stoelgang was weer normaal. Dit keer had een andere dierenarts dienst en weer het hele verhaal uitgelegd. Gelukkig vertrouwde deze dierenarts het ook niet en ging grondig te werk. Met voelen merkte ze al dat zijn lever en milt vergroot waren dus werden er röntgenfoto’s gemaakt. Hier zag ze ook afwijkingen op en dus baco gelijk een echo erachteraan gedaan. Nog meer ongerustheid bij de dierenarts, dus die heeft ons doorgestuurd naar de kliniek in Amsterdam waar we de volgende dag al terecht konden. Wel heeft ze Baco morfine gegeven zodat hij hopelijk wat rustiger zou ademhalen. De hele nacht bij Baco gebleven want zodra ik naar bed ging, begon hij al harder te hijgen (zijn ademhaling was 180 ipv 80).

20 juli 2010 – In Amsterdam wederom een echo gemaakt en daar konden ze duidelijk zien dat er opgezette lymfeklieren in zijn milt zaten. Z’n borstkast was wel schoon. Ze hebben een biopt genomen van die lymfeklieren en donderdagochtend 22 juli om 9.00 konden we bellen voor de uitslag. Ze hadden daar wel al gezegd dat we rekening moesten houden met lymfeklierkanker en ze hoopte op de milde vorm zodat we vrijdag dan eventueel gelijk aan de chemo konden beginnen. Gelijk prednison gegeven en wat tegen misselijkheid zodat hij weer wat zou gaan eten.

21 juli 2010 – helaas hadden de medicijnen op Baco geen effect want hij wou bijna niets eten. Drinken deed hij wel gelukkig heel goed.

22 juli 2010 – uitslag bekend: maligne histiocytose. Geen behandeling meer mogelijk. Huilend ben ik op de grond gaan liggen naast ons jochie. Waarom hij? Het was zo’n stoere sterke hond.

23 juli 2010 – het jochie is bekaf van dagen lang niet slapen en het constante hijgen. ’s Morgens heeft hij nog een paar meter boodschapjes getild maar eten en zelfs drinken zat er niet meer in. Hij bleef maar liggen buiten in de schaduw en pootjes geven waarmee hij wilde zeggen: het is goed baasjes, mijn tijd zit erop. Dus de moeilijkste keuze ooit moeten maken om de dierenarts te bellen om hem eind van de dag in te laten slapen. Na een aantal uurtjes waarin hele oceanen zijn gehuild was het dan eindelijk zover. Wel heeft Baco voor het inslapen nog een nobele daad gedaan door bloed en weefsel te laten afnemen voor de onderzoeken naar deze rotziekte. Baco, je was perfect in alle opzichten en je blijft voor altijd in ons hart.

Angela




angel

Indien je vragen hebt over de gezondheid van je huisdier, adviseren wij je contact op te nemen met een dierenarts.
Een juiste diagnose kan alleen worden gesteld middels een lichamelijk onderzoek, uitgevoerd door een erkende dierenarts.

GELIEVE ALLE GEVALLEN VAN HISTIO TE MELDEN BIJ DE FOKKER EN DE RASVERENIGING !

top