blank image1 blank image 2
logo

HOME

flag usa To the ENGLISH website
flag nl Naar NEDERLANDSE website
contact Contact me

flag usa YOUR HISTIO STORY

I am looking for similarities
in all individual cases of
Histiocytic diseases.
I wonder if we all tell our
stories we might come up
with some commonality
between the specific
situations in which all of
our pets got this disease.
So please email me the
details and I'll put your
pets story on Shelley's
Histio Website


flag nl UW HISTIO VERHAAL

Ik ben op zoek naar
overeenkomsten in alle
individuele gevallen van
Histiocytose.
Ik hoop dat wanneer wij
onze Histio verhalen
vertellen, wij overeen-
komsten ontdekken over
de manier waarop onze
huisdieren deze ziekte
hebben opgelopen.
Stuur mij de details en
ik zal het verhaal van uw
huisdier op de Histio
website van Shelley zetten.

flag usa WARNING !

These stories are all
different. Individual
symptoms, situations
and circumstances
may vary and response to
therapy is not always the
same.
- Disclaimer -


flag nl WAARSCHUWING !

Deze verhalen zijn allemaal
verschillend. Individuele
symptomen, situaties en
omstandigheden kunnen
verschillen en de reactie
op therapie is niet altijd
hetzelfde.
- Disclaimer -Valid XHTML 1.0 Transitional

Valid CSS!

HISTIOCYTOSIS IN
OTHER LANGUAGES

German - Hund
Maligner Histiozytose
French - Chien
l'Histiocytose Maligne
Italian - Canis
Maligni Histiocytosis
Spanish - Perros
Histiocitosis Maligna
Dutch - Hond
Maligne Histiocytose

HOME

usa flag To ENGLISH website
nl flag Naar NEDERLANDSE website
contact Contact me

McDuff

Maligne Histiocytose

Schotse Terrier
Reu
17 april 1998 - 13 oktober 2004
mcduff
leash

Vanacht, 13 oktober 2004, zijn we onze 6 1/2 jaar oude McDuff aan Maligne Histiocytose verloren. Duffy diende als therapie hond in een verzorgings tehuis. Een paar keer per week namen we hem mee naar de bewoners (waaronder ook mijn vader) van het "Sunny Acres" verzorgings tehuis in Chelmsford, MA. Ondanks zijn kleine gestalte, had zijn aanwezigheid een enorm gunstig effekt op het welzijn van de bewoners. Met zijn neus in de lucht en zijn non-stop kwispelende staart rende hij door de gangen van het tehuis. Met zijn lieve kop en zijn donkerbruine ogen smolt hij ieders hart.
mcduffEen van de mooiste momenten betrof een ontmoeting van Duffy met een dame die door een beroerte bijna nooit meer sprak en meestal een soort blanco gezicht had. Maar toen ze Duffy voorbij zag lopen, probeerde ze zijn aandacht te trekken en zelfs met hem te communiceren. Haar vreemde keelklanken trokken de aandacht en de zuster vroeg ons Duffy naar haar toe te brengen. Er kwam een gelukzalige glimlach op haar gezicht en ze probeerde te praten. Het bleek dat ze zelf een Schotse Terrier had gehad! De zusters waren verrukt, omdat deze dame nooit enige reactie gaf en zeker nooit sprak!

Duff was een verwend hondje, want hij sliep altijd bij ons op bed. Maar twee weken voordat we naar de dierenarts gingen, werd hij 's nachts wat rusteloos. Een week voor ons dierenartsbezoek begon hij ook meer te drinken. Hij was wat sloom, maar verder waren er geen symptomen.
Afgelopen maandag brachten we hem naar de dierenarts en ze namen bloed af voor controle op tekenziekte. Deze test was negatief. Dus gingen we vrijdag terug voor meer onderzoek. Tot die morgen was zijn eetlust normaal geweest. De dierenarts stuurde ons door naar het "Tufts Vet Hospital and teaching center" in N.Grafton, MA. Aangezien het "Columbus Day weekend" was, was het laboratorium gesloten. Het ging snel bergafwaarst met McDuff. Hij was nog wel opgewekt, maar zijn lever en milt waren vergroot en hij liep daardoor moeilijk. Hij ontwikkelde geelzucht en at niet meer. Totdat hij naar de "Tufts facility" ging kauwde hij iedere avond altijd 6 minuten lang op mijn "Bouda bone". We brachten hem zijn bot, maar hij toonde geen interesse. Dit was erg ongebruikelijk omdat het een van zijn meest favoriete bezigheden was. De andere waren lekker op de bank bij het vuur zitten en over zijn buik gekriebeld worden.

mcduffOp dinsdag werd eindelijk een FNA (fine needle biopsie) uitgevoerd en we kregen de verschrikkelijke uitslag op woensdag: maligne histiocytose.
Ze vertelden ons dat we McDuff op steroïden konden zetten, waardoor hij nog twee weken zou kunnen leven. We konden hem ook chemo en steroïden geven, zodat hij nog twee maanden had. Geen van beide opties kunnen de ziekte genezen, maar hebben een pijnstillende werking en bovendien kunnen de bijwerkingen kunnen ook zeer ernstig zijn. Aangezien we hem niet wilden laten lijden namen we hem voor een uur mee naar buiten. We knuffelden hem en gaven hem snoepjes en water. We wandelden wat en hij deed zelfs nog een grote boodschap. Een brave jongen tot op het eind... Toen brachten we hem weer naar binnen en hielden hem in onze armen terwijl de dokter hem een spuitje gaf. Hij was onze beste vriend. We moesten al na slechts 6 1/2 jaar afscheid nemen, veel te vroeg, maar hij had een prachtig leven.....

Terwijl we vandaag proberen te begrijpen wat er is gebeurd, schrijven we McDuff's verhaal om het wereldkundig te maken. We moeten een manier vinden om deze 'killer' uit te schakelen! We wonen in een appartementencomplex waar ze 3x per jaar het gazon behandelen. Ik denk dat dat 'spul' niet dier- en mensvriendelijk is. We probeerden Duffy zoveel mogelijk van het gras vandaan te houden en veegden zijn pootjes na elke wandeling af, maar wie weet.......

Wij zijn vreselijk geschokt. McDuff was onze trotse kampioen. We zullen hem nooit vergeten!
Bruce en Sue Robinson
angel

Indien je vragen hebt over de gezondheid van je huisdier, adviseren wij je contact op te nemen met een dierenarts.
Een juiste diagnose kan alleen worden gesteld middels een lichamelijk onderzoek, uitgevoerd door een erkende dierenarts.

GELIEVE ALLE GEVALLEN VAN HISTIO TE MELDEN BIJ DE FOKKER EN DE RASVERENIGING !

top