blank image 1 blank image 2
logo

INFORMATIE

English pages
Schrijf ons
Links
Disclaimer


WIST U DAT ?

Broodfokkers
Dermacentor teek
Euthanasie
Reverse Sneezing
De tweedehands hond
Zonnesteek


HISTIOCYTOSE

Histiocytaire Tumoren
Histiocytose bij honden
Histio Lotgenoten
Vragenlijst (download)
Onderzoeksrapport
Histio Forum


IMMUUNSYSTEEM

Auto-immuunziektes

SHELTIES

Corky
Phoebe
Stambomen
Regenboogbrug
Foto en video archiefValid XHTML 1.0 Transitional

Valid CSS!

Welkom !

OP SHELLEY'S HISTIO WEBSITE


Hallo!

Wij zijn George en Mo en wij hebben momenteel twee Shelties (Shetland Sheepdogs) van het Amerikaanse type.

Op 5 September 2001 is onze Sheltie Shelley aan Maligne Histiocytose gestorven. Shelley was een heel speciale hond. Ze had een super karakter. Ze was niet alleen lief voor mensen en andere honden, maar voor alle dieren. Ze was gek op muizen, kikkers en vogels en indien nodig werden die door haar beschermd. We waren getuige van haar geboorte en haar dood en alles daar tussenin. Ze ging mee op vakanties in Europa en ze was er altijd als de kippen bij om kussen uit te delen. Een echte en vooral trouwe vriendin.

Natuurlijk verdient ze het dat we haar nooit vergeten, maar we willen ook meer bekendheid geven aan de ziekte waaraan ze is gestorven. Als we onze kennis met anderen delen, kunnen we de gezondheid van onze huisdieren misschien verbeteren. Wat is internet dan een geweldig hulpmiddel!


intro
leash
histio victims

Help ons vechten tegen histiocytaire ziekten bij honden en katten!

Shelley's Histio Website (SHW) is primair bedoeld om meer bekendheid te geven aan histiocytaire ziekten bij honden en katten.
Het SHW onderzoek richt zich voornamelijk op het in kaart brengen van eventuele overeenkomsten in alle individuele gevallen van histiocytaire ziekten. Ik hoop dat de uitslag van dit onderzoek, de frequentie en/of mogelijke oorzaken van histiocytaire ziekten kan helpen bepalen om zodoende bij te dragen aan een snellere diagnostiek, nieuwe behandelmethodes en betere palliatieve zorg.

Heeft uw hond of kat een histiocytaire ziekte zoals bijvoorbeeld maligne histiocytose of een histiocytair sarcoom, of bent u een huisdier aan histio verloren, vul dan a.u.b. de histio vragenlijst in en/of deel uw ervaring met ons via een persoonlijk verhaal.

U kunt uw ingevulde vragenlijst en/of verhaal sturen naar mijn email adres.

Hondeneigenaren worden verzocht alle gevallen van histio te melden bij de fokker en de rasvereniging!

Indien je vragen hebt over de gezondheid van je huisdier, adviseren wij je contact op te nemen met een dierenarts.
Een juiste diagnose kan alleen worden gesteld middels een lichamelijk onderzoek, uitgevoerd door een erkende dierenarts.

top