blank image 1 blank image 2
logo

INFORMATIE

English pages
Schrijf ons
Links
Disclaimer


WIST U DAT ?

Broodfokkers
Dermacentor teek
Euthanasie
Reverse Sneezing
De tweedehands hond
Zonnesteek


HISTIOCYTOSE

Histiocytaire Tumoren
Histiocytose bij honden
Histio Lotgenoten
Vragenlijst (download)
Onderzoeksrapport
Histio Forum


IMMUUNSYSTEEM

Auto-immuunziektes

SHELTIES

Corky
Phoebe
Stambomen
Regenboogbrug
Foto en video archiefValid XHTML 1.0 Transitional

Valid CSS!

Stambomen

van onze Shelties
rainbow babies


Klik op een van de onderstaande foto's om naar de stamboom te gaan


Onze Meiden
 
blank 15 15 blank


Onze Jongens
 
       


Andere Shelties in de familie
 
       

leash

De bovenste lijn in een hondenstamboom is de 'Tail Male Line' en bevat de vader, grootvader, overgrootvader, etc. van de hond. De onderste lijn is de 'Female Family' en bevat de moeder, grootmoeder, overgrootmoeder, etc. van de hond. Deze lijnen zijn belangrijk bij het fokken. Ik heb voor mijn Shelties de lijnen gevolgd tot op de eerste import vanuit Engeland naar Amerika.

Een Ch titel kan voor de geregistreerde naam van de hond staan. Ch = kampioen volgens de Amerikaanse regels. De namen van deze kampioenen zijn in rood gedrukt.

ROM = Deze titel is gegeven door' the American Shetland Sheepdog Association' aan reuen die 10 of meer kampioenen, of een teef die 5 of meer kampioenen onder hun nakomelingen hebben. Deze namen zijn dik (bold) gedrukt.

BIS Am Ch. Halstors Peter Pumpkin ROM CC ROM is de meest invloedrijke Amerikaanse sable Sheltie aller tijden. Onder zijn nakomelingen bevinden zich 160 kampioenen en zelfs 10 ROM's! De meest invloedrijke driekleur is Am/Can Ch. Banchory High Born ROM/ROMC Toen hij 16 jaar oud stierf, had hij 82 kampioenen onder zijn nakomelingen. Het is niet zeker of deze gegevens compleet zijn, omdat hij bevroren sperma op de bank heeft staan en postuum nog nakomelingen kan verwekken. Voor teven is het natuurlijk onmogelijk zulke aantallen kampioenen voort te brengen, maar de meest invloedrijke blue merle was de teef Ch. Larkspur of Pocono CDX ROM die 16 kampioenen voortbracht.

akc
top