blank image 1 blank image 2
logo

INFORMATIE

English pages
Schrijf ons
Links
Disclaimer


WIST U DAT ?

Broodfokkers
Dermacentor teek
Euthanasie
Reverse Sneezing
De tweedehands hond
Zonnesteek


HISTIOCYTOSE

Histiocytaire Tumoren
Histiocytose bij honden
Histio Lotgenoten
Vragenlijst (download)
Onderzoeksrapport
Histio Forum


IMMUUNSYSTEEM

Auto-immuunziektes

SHELTIES

Corky
Phoebe
Stambomen
Regenboogbrug
Foto en video archiefValid XHTML 1.0 Transitional

Valid CSS!

Brutus

Brutus van Bareas
Europese Blue Point Siamees
Kater
11 November 1978 - 3 Oktober 1988
brutus

leash

Omdat ik overdag moest werken en ook 's avonds veel van huis was, besloot ik een vriendje voor Minouschka te kopen. Zo kwam Brutus von Bareas in mijn leven. Hij was een Europese Blue Point Siamees. Dat betekent dat hij niet zo dun was als de Aziatische soort. Hij was een kat met een bijzonder karakter! Helaas hadden Brutus en Minouschka een gedwongen huwelijk. Ze mochten elkaar niet echt. Zodra ze de kans kregen pestten ze elkaar! Brutus was erg ondeugend en besprong Minouschka vaak vanuit een hinderlaag. Op haar beurt gaf Minouschka Brutus er dan flink van langs. Ze heeft hem zelfs een keer van de trap geslagen!

Brutus was een speelse kat. Zijn favoriete speeltje was een dik post elastiek. Ik schoot dat dan weg en hij apporteerde het zoals honden dat doen. Ook zonder onze 'hulp' speelde hij vaak met post elastieken. Deze speelkwartiertjes eindigden altijd in de waterbak. Hij verdronk zijn prooi dan. Helaas deed hij hetzelfde met levende muizen, die deze nare behandeling meestal niet overleefden. We hebben heel wat onfortuinlijke natte muizen gevonden! Ik moet er niet aan denken wat deze beestjes hebben moeten meemaken voor ze aan hun vroegtijdige einde kwamen........

Omdat ik de hele dag werkte hielp Brutus me zo nu en dan met kleine huishoudelijke klusjes. Zo ging hij regelmatig naar de badkamer, waar hij wat ondergoed uitzocht en naar beneden bracht. Gewoonlijk plaatste hij zo'n kledingstuk in de gang bij de voordeur. Het gebeurde dan ook met enige regelmaat dat ik met een gast thuiskwam en Brutus mij in verlegenheid bracht door de door hem gekozen kledingstukken die her en der in de gang lagen.

Kort na onze verhuizing naar Doorn stierf Brutus aan peritonitis.
Klik hier voor meer informatie over peritonitis.

brutus

Minouschka (witte Turkse Angora) en Brutus (Blue Point Siamees)
dogangelpin
top