blank image 1 blank image 2
logo

INFORMATIE

English pages
Schrijf ons
Links
Disclaimer


WIST U DAT ?

Broodfokkers
Dermacentor teek
Euthanasie
Reverse Sneezing
De tweedehands hond
Zonnesteek


HISTIOCYTOSE

Histiocytaire Tumoren
Histiocytose bij honden
Histio Lotgenoten
Vragenlijst (download)
Onderzoeksrapport
Histio Forum


IMMUUNSYSTEEM

Auto-immuunziektes

SHELTIES

Corky
Phoebe
Stambomen
Regenboogbrug
Foto en video archiefValid XHTML 1.0 Transitional

Valid CSS!

Leo

Shetland Sheepdog - Sheltie (import USA)
Reu
Geboorte-datum onbekend - Gestorven op 5 oktober 1992
leo

leash

Leo was onze allereerste Sheltie reu (Shetland Sheepdog). Hij was gefokt door Jan & Peggy Haderlie van de bekende Sumersong kennels in Amerika. Zijn stamboom is helaas nooit officieel geregistreerd. Misschien is de fraude bij de Banchory kennels daar debet aan. Helaas is zijn exacte geboorte-datum daardoor onbekend.

Hij was de mooiste Sheltie die ik ooit gezien had, maar om eerlijk te zijn, was hij ook de eerste Sheltie die ik zag! Hij had een prachtige expressie en was erg mannelijk, wat jammer dat hij van die ongelofelijk prikoren had. Door onbekende omstandigheden had hij diverse eigenaren. Hij verhuisde in 1987 van Californië naar Nederland. Wij denken dat hij toen ongeveer 8 jaar was. Toen we hoorden dat zijn toenmalige baasjes een nieuwe eigenaar voor Leo zochten, zei George dat wij het wel wilden proberen. We hadden al twee katten, maar vonden het zo'n zielig, onbegrepen jochie. Alles kwam op zijn pootjes terecht en wij werden zijn nieuwe baasjes, waarschijnlijk nummer 4 of 5! Tot op de dag van vandaag heb ik geen idee waarom alle vorige baasjes hem kwijt wilden......

Leo kon prachtig zingen. En deed dat alleen op ons initiatief. Als wij "Leoleoleooooooo" zongen, deed hij mee. We brachten eens een bezoek aan Burgers dierentuin in Arnhem. Ze hebben daar een prachtige wolvenroedel. Wij begonnen zachtjes te zingen en Leo zong mee. Uit volle borst! En..... de wolvenroedel deed mee!!!! Dat was een geweldige ervaring. Op de foto hiernaast zie je Leo zingen bij een van de onderzeeboot dokken in St. Nazaire (Frankrijk).

leo

Leo was dol op eten en slapen! Dat laatste deed hij zo comfortabel mogelijk. Meestal op de bank of op bed. Hij was ook zeer geinteresseerd in het andere geslacht. Het was een echte kerel! Hij had helaas nooit geleerd te spelen, maar toen Shelley kwam bleek zij een goede lerares te zijn. Ze daagde hem constant uit tot spelen en ze speelden vaak 'vang me dan als je kan'. Een lust voor het oog!

Hij ging altijd mee op onze vakanties in Europa en hij is zelfs op zakenreizen meegeweest. Op verzoek van het bedrijf waar George werkt hadden we eens ontheffing in een duur hotel in Wenen. Een man in livrei hield ondanks een groot verbodsbord voor honden, mooi de deur voor ons open :)

Helaas hebben we Leo op 5 oktober 1992 moeten laten inslapen wegens blaaskanker. Hij was onze allereerste Sheltie en dankzij hem zijn we verliefd geworden op dit fantastische ras. We zullen hem nooit vergeten en missen hem nog steeds...

Rust zacht lieve Leo

leo
dogangelpin
top