blank image 1 blank image 2
logo

INFORMATIE

English pages
Schrijf ons
Links
Disclaimer


WIST U DAT ?

Broodfokkers
Dermacentor teek
Euthanasie
Reverse Sneezing
De tweedehands hond
Zonnesteek


HISTIOCYTOSE

Histiocytaire Tumoren
Histiocytose bij honden
Histio Lotgenoten
Vragenlijst (download)
Onderzoeksrapport
Histio Forum


IMMUUNSYSTEEM

Auto-immuunziektes

SHELTIES

Corky
Phoebe
Stambomen
Regenboogbrug
Foto en video archiefValid XHTML 1.0 Transitional

Valid CSS!

Minouschka

Witte Turkse Angora
Poes
5 September 1977 - 26 Augustus 1991
minouschka

leash

Toen ik (Mo) in 1978 op mezelf ging wonen, nam ik mijn eerste viervoetige vriendinnetje mee. Minouschka was een prachtige witte Turkse Angora. Haar vorige eigenaresse wilde haar kwijt omdat ze in verwachting was. Minouschka was toen pas 3 maanden oud! Ik had het geluk dat ik voor haar mocht zorgen.

Minouschka kon een beetje hooghartig zijn, maar was verder een schat en een echte schootkat. Ze troostte me als ik verdrietig was. Ik droogde mijn tranen dan in haar zachte vacht.

Aangezien ik niet wilde dat een van mijn katten in de handen van een kattenmoordenaar (helaas maar al te gewoon hier in Nederland!) zouden vallen, bouwden we een prachtig kattenhok in de tuin, compleet met gras en een overdekt stuk. Helaas konden vogels door de tralies vliegen en menig onfortuinlijk vogeltje heeft dat met de dood moeten bekopen. Het lukte Minouschka regelmatig om vogeltjes te verschalken! Vaak vermoordde ze het direkt en bracht het dan naar binnen als kado voor de baas. Aangezien ik een keer boven was, sleepte ze de vogel door het hele huis op zoek naar mij, een helrood bloedspoor achterlatend. Haar normaal witte vacht, nu rood van het bloed. Het was een vreselijk gezicht! Ik heb het kado geaccepteerd en heb de arme vogel in de tuin begraven. Natuurlijk werd Minouschka voor haar moeite bedankt met een lekker warm bad, hetgeen echter niet in de smaak viel......

Toen Minouschka ouder werd, ging ze zich vreemd gedragen. Ik denk dat ze aan een vorm van dementie leed. Zo had ze als kitten nooit in de gordijnen gehangen, maar toen ze een jaar of twaalf was deed ze dat ineens wel..... Ze liep dan bijvoorbeeld ook ineens op het aanrechtblad om blikjes uit te likken :)

Minouschka stierf 1991 aan nierfalen.

brutus

Minouschka (witte Turkse Angora) en Brutus (Blue Point Siamees)
dogangelpin
top