blank image 1 blank image 2
logo

INFORMATIE

English pages
Schrijf ons
Links
Disclaimer


WIST U DAT ?

Broodfokkers
Dermacentor teek
Euthanasie
Reverse Sneezing
De tweedehands hond
Zonnesteek


HISTIOCYTOSE

Histiocytaire Tumoren
Histiocytose bij honden
Histio Lotgenoten
Vragenlijst (download)
Onderzoeksrapport
Histio Forum


IMMUUNSYSTEEM

Auto-immuunziektes

SHELTIES

Corky
Phoebe
Stambomen
Regenboogbrug
Foto en video archiefValid XHTML 1.0 Transitional

Valid CSS!

Shelley

Shetland Sheepdog - Sheltie
Teef
1 mei 1990- 5 september 2001
shelley

leash

Shelley is op 1 mei 1990 geboren uit Amerikaanse ouders. Het was een broeierig en bloedhete dag. De fokker (een goede vriendin van mij) vroeg me om hulp aangezien dit haar eerste nestje was (ook de mijne!). We hadden derhalve geen idee wat ons te wachten stond. Toen Shelley werd geboren was haar moeder druk met de volgende pup en dus bevrijdde ik haar uit het vel dat om haar zat en vanaf dat moment was ik hopeloos verloren. Ze wikkelde haar staart om mijn hart en liet me niet meer gaan!
We waren niet van plan geweest er een pup bij te nemen, omdat onze Leo al minstens 10 jaar oud was. We dachten dat hij het niet fijn zou vinden om de aandacht te moeten delen. Maar toen ik dit perfecte puppy, met dat prachtige koppie zag, wist ik dat ik haar moest hebben. Ik ging iedere dag naar haar kijken en toen Shelley 7 weken oud was kregen we haar mee naar huis. En Leo accepteerde haar meteen! Hij had nooit geleerd te spelen, maar Shelley was een goede lerares. Als ze speelden bleef Leo meestal liggen. Als Shelley dan bijvoorbeeld een trekspelletje won, hield ze het speeltje meteen weer voor zijn neus, zodat hij het alleen maar hoefde te pakken om verder te spelen. Wat een geluk dat Leo zo goed op haar komst heeft gereageerd. Klik hier voor een YouTube filmpje van een spelende Leo en Shelley.

shelley

Shelley was een buitengewone hond met een allerliefst temperament. Ze kon altijd en overal los lopen, hoefde nooit aan de riem. Ze stond prefect onder appèl en dat heeft haar leven eens gered. Gedurende 11 fantastische jaren was ze een geweldig lieve, intelligente en betrouwbare hond. Wanneer ze wilde spelen, of aandacht wilde, dan legde ze haar kop op mijn knie en keek me smekend aan. Soms kreunde ze er zelfs bij! Als ik dan vroeg wat ze wilde, dan keek ze meteen naar de honden-koektrommel. Haar liefde ging door de maag :)

Als ze niet druk was met het bewaken van het huis, dan sliep ze het liefst dicht tegen me aan. Ze was dol op kroelen en ze scheen altijd te weten wanneer we verdrietig of blij waren. Ik denk soms dat ze meer menselijk was dan de meeste mensen!
Shelley vond alle levende wenzens leuk en interessant. Ze was het liefst buiten bij de vogels, kikkers en muizen. Ze waakte over hen als een verpleegster.
Haar favoriete speelgoed was de frisbee. We hebben dat ontelbare keren gespeeld en ze was altijd teleurgesteld wanneer ik er mee stopte. Ze kon de frisbee uit de lucht plukken en maakte daarbij de mooiste sprongen.

shelley

Op 28 mei 1992 kreeg Shelley 5 perfect gezonde puppies. 2 reuen en 3 teven. Het was de mooiste tijd van mijn leven. Het weer was geweldig en Shelley was de perfecte moeder en het enige wat ik moest doen was er van genieten. Shelley was natuurlijk enorm opgelucht toen alle pups naar hun nieuwe eigenaren gingen. Wij lieten ze echter met tegenzin gaan. Gelukkig kwamen de puppen bij geweldige baasjes terecht die tot hun dood goed voor hen gezorgd hebben. Tot 2001 organiseerden we een jaarlijkse puppy reunie. Het was fantastische om de puppies in mooie Shelties te zien opgroeien.

In April 2001 werd Shelley ernstig ziek. Ze had Maligne Histiocytose. Een bijzonder kwaadaardige ziekte. Klik hier voor meer informatie over histiocytaire ziekten, of hier voor het verhaal over Shelley's ziekte. Shelley stierf op 5 september 2001. Ik heb toen ervaren dat het verlies van een huisdier extreem pijnlijk is! We missen haar nu nog iedere dag.

In liefdevolle herinnering aan Shelley
1 mei 1990 - 5 september 2001

shelley
dogangelpin
top